Ana içeriğe atla

FENERBAHÇE NEDEN BÖYLE?

Aylar sonra sizin karşınıza Fenerbahçe'nin sorunları konuşmak için geldim. Fenerbahçe'nin sorunları neler? işler neden yolunda gitmiyor? iç karışıklık mı? oyuncu grubu mu? yönetim mi? teknik kadro mu? bunların hepsini şimdi konuşacağız.


FENERBAHÇE'NİN SORUNLARI NELER?

Fenerbahçe'nin sorunlarına geçmeden önce size şunu değinmek istiyorum. Fenerbahçe 2014 yılında nisan ayında gelen coşkuyla gelen şampiyonluktan beri şampiyonluk kazanamıyor. Aslında 2014 yılından beri süren süreçte Fenerbahçe şampiyon olunan yıldan sonra yine şampiyonluk yolunda iken Rize deplasmanındaydı. Rize dönüşü yaşanan olaylar bir kulübü nasıl derinden etkileyebiliyor ise Fenerbahçe bunu fazlasıyla yaşadı. 


Ertesi yıl takımın başına şu an ki Fenerbahçeninde teknik direktörü olan Vitor Pereira getirildi. Sportif direktörlüğe getirilen Terraneo vardı. Görkemli transferler ile lige başladı sarı lacivertliler yine şampiyonluk favorisiydi o sezon. Ama sezon sonuna doğru kaybedilen şampiyonluk ile Pereira ve Terraneo'nun bileti kesildi. 

Belkide bir sonraki sezonun kayıp edilmesinin sebebi buydu dayanılması gerekirdi? güvenilmesi gerekirdi? Fenerbahçe'de bu yıllar kaybedildi kulüp efsanesi olan aziz yıldırımda koltuğunu kaybetmek üzereydi ve kaybetmişti.
Yönetimin yönetme şekli yüzünden taraftar tribüne küsmüş, tribünler boş gelen taraftarlar ise yönetim istifa diye bağırıyor.
Kulübün borcu çoğalmış Ali Koç sesleri yükseliyordu.2018'in haziran ayında taraftarın desteği ile Ali Koç getirildi başkanlığa.


Aziz Yıldırım ise o gün kongrede şu sözleri kullandı: '' FENERBAHÇE TARAFTARI BURDAN ÜZÜLEREK GİDECEKSİNİZ'' diyordu.


Ali Koç kulübe geldi ilk sene mali sıkıntılardan dert yanıyordu. takımın başına Cocu sportif direktörlüğe iste Comolli getirilmişti. ali koçun ilk yılıydı ve acemilik çekiyordu. takım yapılanmasını comolli ve Cocu'ya bırakmıştı ve Cocu o sezon sezon başında gönderilmişti. Yeri idareten getirilien Ewind Koeman vardı ve onunda yerine sayın ali koç taraftarı dinleyerek Ersun Yanal getirilmişti. Fenerbahçe düşme hattındaydı DÜŞME HATTI!!!


Ersun Yanal takımın başına geldi ve takımı sezon sonu takımı 6.'lığa kadar çıkardı. tarihin en kötü Fenerbahçelerinden biriydi o sezon. bir sonraki sezona yine şampiyonluk parolasıyla çıkıldı. Zaten öyle çıkılması gerekiyordu ama kadro yapılanması planlaması kötüydü Ali Koç bunu beceremiyordu. Şubat ayında ise bu seferde Ersun Yanal kovulmuştu. Yerine ise Tahir Karapınar getirilmişti. Fenerbahçe o sezonu Emre Belözoğlu Tahir Karapınar ikilisi ile kapatmış ve Fenerbahçe o sezon 7. OLMUŞTU 7.!!!!


Ertesi sezona ise camianın evladı denilen Erol bulut getirildi. Erol bulut kimdi? Erol bulut Fenerbahçe teknik direktörlük yapacak kapasitede ve donanımda mıydı? sportif direktörlüğe ise kulüpte en çok güvenilen Emre Belözoğlu getirilmişti. bu sefer ise yanlış teknik kadro ve yanlış kadro yapılanması ile başlanmıştı. değerli okuyucular büyük kulüp dediğimiz kulüpler kendi oyununu oynar, Rakip takımın oyununa ayak uydurmaz. fakat biz Fenerbahçe'de bunu göremiyor topun arkasına geçip rakipten kapılan toplar ile vasat futbol oynayan takımla oyun oynanıyordu. Çünkü büyük kulüp teknik direktörlüğü yapacak kapasitesi olmayan Erol Bulut ve ekibi ile başlanmıştı bu yola. 


peki bu yol nasıl bitti? yine bildiğimiz bir sonla bitti. teknik direktör gönder yerine idare edecek birini getir sezonu tamamla... Yerine Emre Belözoğlu geldi. Birde şunu unutmayalım devre arası fırsat transferi olarak Mesut Özil getirildi, Kariyeri düşüşe geçmiş fırsat transferi olarak getirildi. Peki ne oldu? mesut vasatı aşamadı Pelkas oyundan soğutuldu .Çünkü Pelkas gibi düşünelim, Benim oynadığım posizyona dünya yıldızı alınmıştı? öyle böyle o sezon emre hoca yönetiminde harika giden Fenerbahçe son haftalara kadar şampiyonluk kovaladı ama FENERBAHÇE YİNE BİR ÖLÜM KALIM MAÇINDA ÖLDÜ ve şampiyonluk verildi.
 
Sezon başında Emre hocayı gönderdiler ve takımın başına 2. dönemi olacak olan Vitor Pereira getirildi. 
Kendi kadro planlamasını kendi oyun mantelitesini oturtturmak isteyen bir hoca gelmişti. bu sefer ise medya baskısı başlamıştı ve her gün başka spekülasyonlar başlamıştı.....

Peki değerli okuyucular Fenerbahçe ne yapmalı neler yapılmalı?

Camia'da çok fazla görüş farklılıkları var ''ALİ KOÇ İSTİFA!!'', ''PERERİA İSTİFA'',''MESUT GİT BU TAKIMDAN''.....
İlk önce yapılması gereken camianın kenetlenmesi. Sen Fenerbahçe isen KENETLENECEKSİN! sen Fenerbahçesin. onu yap bunu yap ile koskoca çınar yönetilmez yönetilemez. Medya baskısı kırılmalı. Hakemler için masaya yumruk vurulmalı. Samandıra da havanın harika olması. Medyaya bilgi sızdırılmaması.


ALİ KOÇ..... başkanın artık üstündeki acemiliği atması lazım. Dominant olması lazım. Taraftar her hafta hakemler tarafından doğrandığını haberlerden izlememesi gerekir. Masaya yumruğunu vuracaksın sayın başkan sen Fenerbahçe spor kulübünün başkanısın. 

Pereira'ya ve takıma sahip çıkılmalı güvenilmeli. basının önüne kimse atılmamalı. 

Artık faydalı transferler scouting transferler yapılmalı takıma yapılan transferlerin en az %70 i vasat transferlerdi.

Menejerlik şirketlerinin oyunlarına gelinmemeli onlara güvenilmemelidir.

Fenerbahçe kötü yönetiliyor Fenerbahçe iseniz böle yönetilmemeniz gerekmekte o yüzden bir şeyler değiştirilecekse bunlar teknik kadro futbolcu kadrosundan değil yönetim kadrosundan olmalı....

Fenerbahçenin sıkıntılarını ufakta olsa dile getirmeye çalıştık bizi okuduğunuz için teşekkür ederiz


 



Bu blogdaki popüler yayınlar

Son dakika Beşiktaş transfer haberi: Diego Costa ile sıkı pazarlık!

  Kara Kartal'dan senelik 4 milyon Euro ve 2 milyon Euro imza parası talep eden Diego Costa için Beşiktaş, yıllık 2.5 milyon Euro garanti ücret ve 1.5 milyon Euro imza parası teklif etti. Fakat İspanyol golcü bu öneriye sıcak bakmadı. Yönetim de teklifini başarı bonuslarıyla güncelledi. Yeni öneriye; 20 gol barajı, Avrupa'da minimum çeyrek final ve lig ile kupanın kazanılması durumunda ödenecek primler eklendi. Gözler artık yıldız golcünün vereceği cevaba çevrildi. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan  Beşiktaş  'ta golcü arayışları tüm hızıyla devam ediyor... Bu doğrultuda operasyonlar sürerken, uzun süredir gündemde olan  Diego Costa  için yeni gelişmeler yaşandı. Son olarak İspanyol devi Atletico Madrid'in formasını giyen ancak Ocak ayından bu yana kulüpsüz olan 32 yaşındaki futbolcu, Kara Kartal'dan adeta servet istedi. Bonservisi elinde olan tecrübeli forvet ilk etapta senelik 4 milyon Euro garanti ücret ve 2 milyon Euro imza parası ta

Fenerbahçe'nin Son sezonlarda giydiği formalar.

Fenerbahçe'nin Son sezonlarda giydiği formalar. Merhaba Değerli okurlarımız bu yazımızda sizlere Fenerbahçe'nin Son 3 sezonunda giydiği formalar hakkında birkaç paragraflık bir yazı sunacağım . Formalar birçok futbol taraftarı için bir tutku futbolu güzelleştiren şeyler iken bazı taraftarlar için ise takımın renklerini temsil eden ve bir kaç desen ile şekillenen spor malzemeleri. Bence formalar futbola tat katan şeylerden bir tanesi hatta en önemlisi. Çoğu kişi içinde aynı olduğunu düşünüyorum. Söz konusu takımlardan biri Fenerbahçe ise formaları her sezon yoğun bir ilgiyle beklenen çokça eleştiriye maruz kalan etkenlerden bir tanesi. Fenerbahçe Spor Kulübü futbol branşında 2004 yılından beri Adidas sponsorluğunda forma üretmekteydi. Burada marka kalitesi prestiji gibi konuları bir kenara koyup sadece desenleri renkleri ve motifleri inceleyeceğiz. Yaklaşık 17 senedir anlaşmasını sürdüren Fenerbahçe 2021 yılı itibari ile Puma ile anlaşma sağladı. Peki taraftarı bu kadar heyecanl

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri...

  Süper Lig’de 2020-2021 sezonun son haftasına 3 takım şampiyonluk iddiasıyla girerken, kupayı kaldıracak ekip averajla belirlenebilir. Ligde 3 puanlı sistemin uygulandığı 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon 12. kez son haftada netleşecek. Daha önce şampiyonluk heyecanının son haftaya taşındığı 11 sezondan 2’sinde zirve son haftada el değiştirdi. Süper Lig ’de 41. hafta maçlarının ardından  Beşiktaş  81 puanla zirvede yer alırken, aynı puana sahip  Galatasaray  averajla ikinci sırada bulunuyor. Ligde 79 puana sahip  Fenerbahçe  ise üçüncü sırada yer alıyor. Son hafta maçlarının 15 Mayıs Cumartesi günü oynanacağı ligde  Beşiktaş  deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak, Galatasaray da evinde Helenex Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.  Fenerbahçe  ise deplasmanda küme düşme mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor’a konuk olacak. Şampiyonluk ihtimalleri Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Helenex Yeni Malatyaspor’a