Ana içeriğe atla

Fenerbahçe'nin Son sezonlarda giydiği formalar.

Fenerbahçe'nin Son sezonlarda giydiği formalar.

Merhaba Değerli okurlarımız bu yazımızda sizlere Fenerbahçe'nin Son 3 sezonunda giydiği formalar hakkında birkaç paragraflık bir yazı sunacağım.

Formalar birçok futbol taraftarı için bir tutku futbolu güzelleştiren şeyler iken bazı taraftarlar için ise takımın renklerini temsil eden ve bir kaç desen ile şekillenen spor malzemeleri.

Bence formalar futbola tat katan şeylerden bir tanesi hatta en önemlisi. Çoğu kişi içinde aynı olduğunu düşünüyorum. Söz konusu takımlardan biri Fenerbahçe ise formaları her sezon yoğun bir ilgiyle beklenen çokça eleştiriye maruz kalan etkenlerden bir tanesi.

Fenerbahçe Spor Kulübü futbol branşında 2004 yılından beri Adidas sponsorluğunda forma üretmekteydi. Burada marka kalitesi prestiji gibi konuları bir kenara koyup sadece desenleri renkleri ve motifleri inceleyeceğiz. Yaklaşık 17 senedir anlaşmasını sürdüren Fenerbahçe 2021 yılı itibari ile Puma ile anlaşma sağladı. Peki taraftarı bu kadar heyecanlandırmasının sebebi neydi gelin hep birlikte göz atalım. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak yorumlarımı sunacağım bunlar kesinlikle kendi fikirlerim ve yorumlarımdır.

2019-2020

fenerbahçe 2019-20 formaları

Adidas'ın 2019-20 sezonu için ürettiği formalar Fenerbahçe'yi çok yoğun eleştirilere maruz bırakmıştı. Sebebi ise benim düşüncem ile çubuklu kültürünü yansıtamayan bu rezalet "çubuklu!"

Adidas'ın bu tasarımını hangi fenerbahçeli yetkili gördü ve beğendi hiç bir fikrim yok. Düpe düz bir katalog formasını fenerbahçe çubuklusu diye bir sezon boyunca giyildi. Bu durum aşırı derecede taraftarın sinirini bozdu. Başkan ise formanın güzel olduğunu söyledi.

Söz konusu fenerbahçe olunca çubuklu formalar dışındaki formalara yorum yapmayı pek gerekli görmüyorum çünkü sadece klübün renklerinden oluşan dümdüz formalar.

2020-2021


2020-21 sezonunda benim düşüncemle geçen sezonki rezaleti unutturacak derecede taraftarın hoşuna giden bu formalar seçildi. O kadar sevildiki fenerium bu formaları rekor ile sattı. Çubuklu kültürünü bozmayacak şeilde tasarlanmıştı. Diğer formalarının aksine bu forma sarı üzerine lacivert çizgiler ile tasarlanmıştı. Deplasman forması altın renkli hafif kamuflaj desenli lacivert çizgili bir formaydı ve bu formada taraftarın büyük bir bölümü tarafından sevildi ve satın alındı.

2021-2022


Bu sezon puma ile anlaşma sağlandı ve benim gibi birçok taraftarı heycanlandıracak bir olaydı bu. Çünkü Fenerbahçe 17 yıl aradan sonra forma sponsorunu değiştirecek ve tüm herkesin hayranlık duyduğu formalar üreten bir marka Fenerbahçeye sponsorluk teklifi sunacak ve imzalar atılacaktı.
İnanılmaz derecede tanıtımları yapıldı ve konuşuldu bu olay çünkü puma elit kategoride formalar üretiyordu ve bu kategoriye tabikide fenerbahçe de dahildi. Fenerbahçe puma imzalı bu formaları 2 yıl boyunca terletecek.

Reklam Filmleri çekildi sosyal medya paylaşımları yapıldı inanılmaz derecede yoğun bir ilgi vardı. Kulübün efsanesi Alex'in de reklam filminde yer alması Kadıköy'ün sokaklarında taraftar ile birlikte çekilen bu reklam filmi ise bir çok taraftarı adeta mest etti. 

Çubuklu forma fenerbahçeye özel detaylarla tasarlanmıştı. Bu sezon fenerbahçe logosundaki yıldızları kaldırma kararı almıştı ve fenerbahçenin yıldızsız formaları bir çok taraftarın hoşuna gitmesede formalara basıldı. Hatta bazı Formalara basılmadı bile 😀. Alternatif formadan bahsediyorum


Fenerbahçe tarihinde formasız logolardan birtanesi olan bu forma tepkiye neden oldu. Armayı öpmeye çalışan genç Futbolcu Muhammed Gümüşkayanın maç içerisindeki görüntüleri tüm dünyada eğlenceli bir video olarak paylaşıldı.


Benim düşüncelerim ile fenerbahçe ali Koç sayesinde türkiyede çoğu kulübün cesaret edemeyeceği işlere cesaret ediyor ve yeniliklerle beraber diğer kulüplere öncülük ediyor. Ali Koç'un fenerbahçenin şirketleşmesini konusunda gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. 

KIVANÇ AKYOL


-Önceki Fenerbahçe yazımızı Okumak için TIKLAYINIZ

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Son dakika Beşiktaş transfer haberi: Diego Costa ile sıkı pazarlık!

  Kara Kartal'dan senelik 4 milyon Euro ve 2 milyon Euro imza parası talep eden Diego Costa için Beşiktaş, yıllık 2.5 milyon Euro garanti ücret ve 1.5 milyon Euro imza parası teklif etti. Fakat İspanyol golcü bu öneriye sıcak bakmadı. Yönetim de teklifini başarı bonuslarıyla güncelledi. Yeni öneriye; 20 gol barajı, Avrupa'da minimum çeyrek final ve lig ile kupanın kazanılması durumunda ödenecek primler eklendi. Gözler artık yıldız golcünün vereceği cevaba çevrildi. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan  Beşiktaş  'ta golcü arayışları tüm hızıyla devam ediyor... Bu doğrultuda operasyonlar sürerken, uzun süredir gündemde olan  Diego Costa  için yeni gelişmeler yaşandı. Son olarak İspanyol devi Atletico Madrid'in formasını giyen ancak Ocak ayından bu yana kulüpsüz olan 32 yaşındaki futbolcu, Kara Kartal'dan adeta servet istedi. Bonservisi elinde olan tecrübeli forvet ilk etapta senelik 4 milyon Euro garanti ücret ve 2 milyon Euro imza parası ta

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri...

  Süper Lig’de 2020-2021 sezonun son haftasına 3 takım şampiyonluk iddiasıyla girerken, kupayı kaldıracak ekip averajla belirlenebilir. Ligde 3 puanlı sistemin uygulandığı 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon 12. kez son haftada netleşecek. Daha önce şampiyonluk heyecanının son haftaya taşındığı 11 sezondan 2’sinde zirve son haftada el değiştirdi. Süper Lig ’de 41. hafta maçlarının ardından  Beşiktaş  81 puanla zirvede yer alırken, aynı puana sahip  Galatasaray  averajla ikinci sırada bulunuyor. Ligde 79 puana sahip  Fenerbahçe  ise üçüncü sırada yer alıyor. Son hafta maçlarının 15 Mayıs Cumartesi günü oynanacağı ligde  Beşiktaş  deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak, Galatasaray da evinde Helenex Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.  Fenerbahçe  ise deplasmanda küme düşme mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor’a konuk olacak. Şampiyonluk ihtimalleri Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Helenex Yeni Malatyaspor’a